Fiziksel ve Kimyasal Bağlı Polietilen Köpüklerin Farkları Nelerdir?

tarafından
117
Fiziksel ve Kimyasal Bağlı Polietilen Köpüklerin Farkları Nelerdir?

Polietilen termoplastik bir reçinedir. Yani bu malzemeden yapılan bir ürün geri dönüştürülebilir, eritilebilir ve başka bir şekle dönüştürülebilir. Öte yandan poliüretan, bir kimyasal zincir oluşturmak üzere birbirine karıştırılmış iki parçaya sahip olduğu anlamına gelen bir termoset reçinedir.

Poliolefinler, farklı uygulamalar için en çok kullanılan polimerlerdir. Örneğin, polietilen ambalaj endüstrilerinde, yalıtım bileşenlerinde, tıbbi uygulamalarda, ev eşyalarında ve daha pek çok alanda kullanılmaktadır. Bununla birlikte, polietilen uygulaması sıcaklık ile sınırlıdır. Bu nedenle, polietilen genellikle daha yüksek sıcaklıklardaki uygulamalarda kullanılmak üzere çapraz bağlanır. Physically Cross Linked Polyethylene Foam ürününü çapraz bağlamak için farklı yöntemler mevcuttur.

Örneğin elektron ışını ışınlaması, herhangi bir katkı maddesi olmaksızın radikaller üretme yöntemidir.

Popüler bir yöntem peroksit kullanımıdır. Bu yöntemde peroksit, polimer zinciri arasında karbon-karbon bağları oluşturmak için hidrojen atomlarını ortadan kaldıran radikaller oluşturur. Başka bir prosedür, peroksidi silanla, özellikle alkoksisilanlarla birleştirmektir. Peroksit, polimer zincirlerinin hidrojen atomlarını ortadan kaldıran radikalleri ayrıştırır ve oluşturur.

Daha sonra silan grupları polimer zincirlerine aşılanır ve zincirler arasında bağlantılar oluşturur. Prosese ve katalizöre bağlı olarak farklı sayıda ve tipte zincir dallarına sahip farklı Chemically Cross Linked Polyethylene Foam türleri vardır.

Fiziksel ve Kimyasal Bağlı Polietilen Köpüklerin Yapısı Nasıldır?

PE Foam en yaygın kullanılan plastik polimerler arasındadır. Aslında, çoğu insan bir şeyi plastik genel teriminden yapılmış olarak tanımlamaktadır. Polietilen, alışveriş çantaları, oyuncaklar, şampuan şişeleri ve hatta kurşun geçirmez yelekler gibi ürünlerin imalatında kullanılır. Kimyasal olarak, polietilenin yapısı tüm ticari polimerlerin en basitidir. Her bir karbon atomuna bağlı iki hidrojen atomu ile uzun bir karbon atomu zincirinden oluşur.

Poliüretan tipik olarak dolgulu mobilyalarda bulunan türde köpük üretmek için kullanılır. Bununla birlikte, poliüretan da oldukça çok yönlü bir polimerdir. Köpüğe ek olarak poliüretan, elastik özelliklerinden dolayı bir elyaf ve bir elastomer olabilir. Poliüretan boya ve yapıştırıcı üretiminde kullanılır. Aynı zamanda, tipik olarak giyimde kullanılan esnek insan yapımı malzemeler olan spandeks ve likrada da önemli bir bileşendir.

Polietilen üretim maliyetinin düşük olmasının yanı sıra, malzemenin esnek, dayanıklı ve kimyasallara karşı dirençli olduğu da bulunmuştur. Dünya Savaşı’nın sona ermesinden sonra, poliüretan şilteler, mobilya dolgusu ve yalıtım için şişirilmiş formda yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Plastik dünyası, çok çeşitli kimyasal bileşimlerden ve özelliklerden oluşan malzemeleri içerir ve ürün tasarımcılarına aralarından seçim yapabilecekleri çok sayıda seçenek sunar. Tasarım özelliklerine bağlı olarak, fiziksel özellikleri ve üretim süreçleri nedeniyle bazı malzemelerin daha uygun olabileceğini görebilirsiniz. Örneğin, poliüretan ve polietilen, çeşitli uygulamalarda yaygın olarak bulunan iki farklı plastik türüdür. Ancak bir malzeme, tasarımcılara daha fazla tasarım özgürlüğü ile daha yüksek, daha sağlam özellikler sunabilir.