Android Kullanan Akıllı Telefonlarda bilindiği üzere en çabuk şarj bitiren şey arkaplanda çalışan uygulamalardır. Siz Kapattıkça onlar nispet yapar gibi yeniden açılırlar bazen sinir bozucu olabiliyor hem telefonunuzun kullandığı ram miktarından çalıyorki ramden çalmak şu sorunları ortaya çıkarır.
1.Uygulamayı zorla kapat uyarıları : Android telefonunuz üzerinde barınması için bir miktar ram’e ihtiyaç duyar bazen arkaplanda çalışan uygulamalar android sisteminin kullanması gereken ram miktarını kısıtlar ve Akıllı telefonlar akıllı oldukları için :) ramim az bu uygulamayı kapatmak zorundayım diye size uyarı gönderirler.
2.Ram Fazla Kullanılırsa ısınır : Isınır dedik fakat öyle çokda fazla değil ihtimal diye yazıyorum ama şarj sırasında telefonunuzdaki hem ram miktarı az hemde şarj oluyorsa telefonunuzun arkasına dokunduğunuz zaman cayır cayır yandığını farkedeceksiniz.
3.Marketten Uygulama indirme Sorunu : Eğerki uygulamalarınız telefonunuzda çok ise vede arkaplanda devamlı hareket halinde oldukları için ramin tamamını doldururlar ( uygulamalar normalden fazla ise ) Googleplay üzerinden yükleyeceğiniz uygulama yükleme sırasında ram kullanmak isteyecektir. Ram’in kullanılamaz oldugunu bildirirse eğer Googleplay size uygulama yüklenemedi ve bir hata kodu gönderir.
4.Ram kullanılıyorsa bataryada ömrü kısalır : Ömrü kısalır derken sağlığı açısından herhangi bir problem olacağını sanmıyorum fakat size 1 gün giden şarjınız 50 uygulama daha yüklediğinizde 10 saat gitmeye başlayacaktır. ( saatler atmasyondur. :) ) Ram eğerki çalışıyorsa bir güce ihtiyaç duyacaktır bu güçte telefonunuzda sadece bataryada mevcuttur yani ram kullanılıyorsa = bataryada kullanılıyor tecrübeyle sabit :)
Çeşitli nedenler saydıkki bunlar android işletim sisteminin zaaflarıdır. Uygulamalarla alakalı sıkıntı yokmudur tabiki vardır ama gerek reklam rektörü gerekse marketing uygulamaları, uygulamalarınızın telefonunuzda sürekli aktif kalmasını istiyor çünkü arada reklam bilgileri veya mesajlar, bildirimler geliyor.
En önemli batarya tüketimi mobil ağlar wifiye göre daha fazla batarya kullanırlar çünkü şebeke ağı,3g,4g, navigasyon ve yer bildirimleri gibi çeşitli uygulamaları kullanırlar bunları kapatmak mümkün en azından
Sonuç olarak bunların önüne geçemezmiyiz kısmen geçebiliriz, kısmen diyorum çünkü telefonu kullanmamız gerekiyor bu amaçla aldık ve android üzerinden belirli uygulamaların çalışması zorunlu fakat ekstra programlar için hangisinin çok bağlantılı oldugunu wifi ve ağ bağlantısına ihtiyaç duyduğunu belirlemek ve önüne geçmek mümkün Autorun Manager Uygulaması bunların içlerindem en sağlıklı olanı Autorun Manager’ı yükledikten sonra arka planda çalışan uygulamaların listesine bakın. Özellikle “startup” ve “boot” kelimelerine dikkat edin, bu kelimeler genellikle programın arka planda çalışıp veri bağlantınızı ve işlemcinizi kullandığını gösterir.
Bu tip veri tüketen sürekli çalışan uygulamaları kaldırmanızı öneriyoruz alternatifleri markette mutlaka vardır.Eğer Android kullanıyorsanız her gülün bir dikeni var demek istiyorum :))