Elektrikli Araçların Şarj Güvenliği İçin Alınması Gereken Önlemler

tarafından
107
Elektrikli Araçların Şarj Güvenliği İçin Alınması Gereken Önlemler

Elektrikli araçlar, son 20 yıl içerisinde petrol ürünleriyle çalışan araçlara göre daha fazla kullanılacağı tahmin edilmektedir. Buna bağlı olarak önde gelen taşıt firmaları da elektrikle çalışan araçlara dair üretim işlemlerini gerçekleştirmektedir. Bu hususta farklı modelleri bulunan elektrikli araçların korunması ve uzun vadede kullanılması adına bazı önlemlerin alınması gerektiği de vurgulanabiliyor.

Elektrikli Araçlar Nasıl Çalışır?

Araçların farklı çalışma prensibi vardır. Ancak elektrikli araçlar önceden Bursa elektrikli araç şarj ile doldurulacak akü ya da bataryayla beraber işleyecektir. Yakıt olarak kullanılan batarya ile beraber diğer faaliyetler için tercih edilen aküler farklı hazneler içerisinde bulunacaktır. Bundan dolayı benzinli araçların bile dönüşüm işlemlerine tabi tutulması halinde elektrikle beraber çalışması mümkün olacaktır.

Elektrikli araçlar, motor güçlerini regülatörden alacaktır. Bu regülatörler şarj edilebilecek olan bataryaya bağlı olarak gelişme gösterebilecektir.

Bazı araçların enerjisinin bitmesi durumunda da devreye girecek olan yedek bataryaların olduğu da söylenebilmektedir. Böylelikle elektrikli araç şarj istasyonu konusunda da genel olarak istenen kriterlere dayalı olarak sonuç alınması mümkün olabilecektir.

Elektrikli araçların yaygınlaşması gelecek yıllarda daha da öne çıkacak gibi duran bir konu olarak görülebiliyor. Ancak şimdiden iş makineleri, traktörler ve mobilet tarzındaki ulaşım araçları bu prensipleri içerisinde barındırıyor. Bundan dolayı bu araçları muhafaza etmekte ve şark edilen yerlerin elektrik düzenine dikkat etmek gerektiği vurgulanıyor.

Elektrikli Araçlarda Enerji Kullanımı

Şebeke elektriği kullanarak elektrikli araçların şarj işlemlerini gerçekleştirmek son derecede zor olacaktır. Elektrikli araç şarjhususunda teknik olarak bu durum mümkün olsa da kullanılan sistemler şebekeye zarar verebilir.

Aynı zamanda da şebekede bulunan elektrik yükü araçlar ve bataryaları da olumsuz etkileyebilir. Öte yandan elektrikli araçlara hizmet veren şarj istasyonları bu konuda kullanılabilir. Benzin istasyonlarının bazıları elektrikli araçlar için şarj desteği vermektedir. Ancak bu konuda var olan hizmetlerin henüz yeterli yaygınlığa ulaşmadığını da bilmek gerekebilir.

Forklift ve bulldozer gibi belirli alanlarda kullanılan araçların şarj edilmesi ciddi sorun yaratabilir. Bundan dolayı bölgede var olan elektrik enerjisinin rahatlıkla şarj için kullanılması önemli olmaktadır. Ancak bir yandan bu araçların çalışmayı sürdürmesi bir yandan da şarj edilmesi son derecede zorlu bir işlemler bütünü olarak görülebilecektir.

Elektrik tesisatları her ne kadar gelişmiş olarak ifade ediliyor olursa olsun güncellenmediği durumunda elektrikli araçların etkin bir biçimde şarj edilmesi durumu mümkün olmayacaktır. Aracın sistemlerinde ve bataryalarda ciddi sorunlar yaşanabilecektir.

Öte yandan dengesiz akımın şebekede yer almasına bağlı olarak yangın ve patlama ihtimali de yüksek seviyelerde seyredebilecek konumda bulunacaktır. Bu konuda farklı uygulamaları kullanarak ya da direkt olarak şarj istasyonları temin ederek, var olan olası problemlerin önüne geçebilmek mümkün olacaktır.